Spännande tisdag!

Idag har det hänt grejer vill jag lova! Jag trotsade stormen ute och gav mig ut på upptäcksfärd idag igen. Eftersom delen av Lyon som ligger mellan floderna är stor och jag inte upptäckte så mycket av den delen igår så traskade jag iväg ditåt idag också. Jag hittade massor av roliga och konstiga affärer. Bland annat upptäckte jag att det inte är helt ovanligt att bokaffärerna är specialiserade på olika typer av böcker. Jag inne i en bokhandel som bara sålde facklitteratur, en annan som mest hade böcker om Lyon, barnböcker och matlagningsböcker, och en tredje som endast hade engelsk litteratur. Den senaste är en klar favorit även om den var relativt dyr. De hade till exempel:

 

och :


 

Vilket för en stund gjorde mig till en väldigt stolt svensk!

 

Andra saker som sätter Sverige på kartan är:

1. Kim Källström - han spelar i Olympique Lyonnais som alla Lyonbor verkar avguda, och eftersom han blev skyttekung i deras senaste match så är han väldigt poppis.

2. IKEA - vad mer kan jag säga?

3. ABBA - se kommentar ovan

4. H&M - även om inte alla vet att det är svenskt så känner alla till kedjan.

 

Jag pratade med en kinesisk kille förra veckan mellan proven jag hade i tisdags, och han hade inte någon större koll på Sverige. Hans frågor var: är det en ö? Och: vilka länder ligger det nära? När jag ritade en karta och visade honom verkade han få ett hum om vart det låg. Sedan frågade jag honom om han tyckte om pingis. Ja! svarade han och hans ögon lyste av lycka över att ha hittat någon att diskutera pingis med. Då släppte jag bomben:

"you know the player J-O Waldner?"

"yes, of course"

"he is Swedish"
"Oh my God! Really??" och man såg på honom att han blev väldigt imponerad. J-O Waldner har verkligen satt Sverige på kartan för sportintresserade kineser.

Jag har dessutom träffat Susannah och fikat med henne på favoritcafét som jag nu hittat. Det är väldigt retro, jag ska fota nästa gång jag är där och lägga upp bilder så att ni förstår vad jag menar. Mysigt är det, och inte jättedyrt heller.

Och bäst av allt idag: jag har tecknat abonnemang med SFR så om cirka 10 dagar får jag eget internet! No more McDonalds alltså! Wohoooo! Förhoppningsvis får jag min låda och lyckas installera allting själv. Annars fick jag nummret till den väldigt hjälpsamma försäljaren som lovade att hjälpa mig om jag fick problem.

Nu ska jag snart gå hem och sova. I morgon är det "L'inscription définitiv" på skolan, vilket betyder att jag ska visa upp en miljon papper och betala kursavgiften. Jag håller tummarna för att allt fungerar som det ska!

À tout à l'heure!
//Amanda


Kommentarer
Postat av: Elias

Haha!! PO Waldner <3 Vår motorväg in i kinesiska hjärtan.

2010-01-27 @ 10:47:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0